Gotowanie, to wbrew pozorom wcale nie łatwy proces. Wymaga od zainteresowanych nie tylko konkretnej wiedzy, ale także precyzji, pewnej dozy wyobrażani i odrobiny szaleństwa. Tylko wtedy można liczyć na to, że przygotowane potrawy będą nie tylko smakowały, ale przede wszystkim odpowiednio prezentowały się na stole. A i to nie wszystko.

Branża kuchenna jest bardzo dynamiczna i często się zmienia. Jako przykład można podać Sous Vide. Dosłownie rzecz biorąc oznacza to „w próżni”. Jest to wcale nie nowa metoda gotowania, która świeci tryumfy nie tylko we Francji. Najpotężniejsi, najbardziej znani kucharze przyrządzają potrawy właśnie w ten sposób. Dzięki temu wszystkie dania, mięsa i nie tylko, zachowują smak, aromat a do tego wszystkie wartości odżywcze. Co więcej, Sous Vide wcale nie jest prostą metodą, także jej nauczenie się można przyrównać do sporego sukcesu! Jeśli więc ktoś prowadzi restaurację, bloga kulinarnego i chciałby się wyróżnić, termin Sous Vide nie powinien być mu obcy. Szczególnie, że powstało już wiele artykułów na ten temat.